icn_phone+31 346 251444

Industriële automatisering
Kernactiviteiten van EAP

EAP biedt complete oplossingen op het gebied van industriële automatisering, elektrotechniek en energieverdelers. Vanaf advies en ontwerp tot en met installatie en onderhoud.

Onze werkzaamheden zijn op te delen in vijf kernactiviteiten: hardware engineering, software engineering, paneelbouw, installatie en service & onderhoud. We werken graag aan complete projecten, maar u kunt ons ook inschakelen voor deelprojecten zoals bijv. paneelbouw.

expertise_img_1

Klik op de iconen voor meer informatie.

expertise_software_img_1 expertise_software_img_2 expertise_software_img_3

Software engineering

Software vormt het hart van een industriële installatie, onze programmeurs ontwerpen deze klant specifiek. Met een jarenlange brede ervaring in uiteenlopende branches programmeren wij:

 • PLC’s voornamelijk van Siemens maar andere merken behoren zeker tot de mogelijkheden;
 • HMI schermen voornamelijk van Siemens maar andere merken behoren zeker tot de mogelijkheden;
 • Motion control, (frequentie regelaars en servo systemen) Hierbij gebruikmakend van diverse bus systemen als ASI, Profibus, Profinet, Ethernet etc.;
 • Inbedrijfstelling van de geschreven software met indien gewenst:
  • FAT (factory Acceptance Test);
  • SAT (Site Acceptance Test).
icn_software_enginering_30
expertise_img_3

Hardware engineering

Het pakket met eisen en wensen dat in nauw overleg met u is opgesteld word op onze afdeling engineering verwerkt met Eplan P8 tot een tekeningen pakket. Bij dit ontwerp word gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Hierdoor word niet alleen kwaliteit maar ook prijs concurrerend maatwerk geleverd. Dit uiteraard volgens de meest recente normen en richtlijnen van NEN, IEC, machinerichtlijn, EMC, ATEX etc.

icn_hardware_30
expertise_montage_img_1 expertise_montage_img_2 expertise_montage_img_3

Montage

Tijdens de montage fase komt alles samen, hard- software engineering en paneelbouw. Onze eigen monteurs zijn hiervoor zowel in binnen- als buitenland actief met monteren van ladderbanen, draadgoot of gesloten kabelgoten, leggen van hoofd- en stuurstroom bekabeling en het aansluiten van het geheel zodat onze software engineers de inbedrijfstelling kunnen verzorgen. Uiteraard wordt de installatie uitgebreid getest.

icn_montage_30
expertise_paneel_img_1 expertise_paneel_img_2 expertise_paneel_img_3 expertise_paneel_img_4 expertise_paneel_img_5 expertise_paneel_img_6 expertise_paneel_img_7 expertise_paneel_img_8

Paneelbouw

In onze eigen werkplaats assembleren we (maatwerk) schakelkasten. Een schakelkast kan deel uitmaken van een complete door ons te realiseren installatie, maar het kan ook gaan om een opdracht voor één of seriematige schakelkasten waarbij u de schema’s aanlevert.

Denkt u bij onze afdeling paneelbouw aan de volgende mogelijkheden:

 • Besturingspanelen;
 • MCC’s;
 • Bedieningslessenaars;
 • Klemmenkasten.

Uitvoering is mogelijk in: RVS, Kunststof, Aluminium of Plaatstaal (diverse RAL kleuren mogelijk).

icn_paneelbouw_30
expertise_img_6

Service, Onderhoud, Storingen (S.O.S.)

Ons installatiewerk kenmerkt zich door kwaliteit en duurzaamheid. Ondanks dat kunnen er storingen optreden. Wij zijn in staat problemen snel en deskundig op te lossen, eventueel in een klant specifieke 24 uurs storingsdienst. Ook voor (preventief) onderhoud kunt u bij ons terecht

icn_service_30
×